Reinwardt-studenten nemen Vestingmuseum over in meivakantie

Gepubliceerd op

Studenten van de minor Cultureel Ondernemen van de Reinwardt Academie nemen in de meivakantie voor de tweede maal het Nederlands Vestingmuseum in Naarden over. Ter voorbereiding hierop organiseerden zij de opening van de foto-expositie Male Betoni van Frans Hoeben.

 

De huidige politieke en economische situatie is voor veel musea en culturele instellingen aanleiding om ondernemender te denken en vormen een uitdaging om op nieuwe creatieve manieren inkomsten te genereren. Vandaar dat de Reinwardt Academie haar studenten behalve als erfgoeddeskundige ook opleidt om zich als ondernemer te profileren. De Academie werkt daartoe samen met diverse erfgoedinstellingen, met als doel om van elkaar te leren en ruimte te creëren voor eigen initiatieven.

Evenals vorig jaar nemen derdejaarsstudenten van de minor Cultureel ondernemen het museumbeheer van het Vestingmuseum een week lang over. Tijdens de meivakantie zullen de studenten alle museale functies vervullen: van kassamedewerker tot directeur, van schoonmaker tot activiteitenbegeleider. Het Vestingmuseum grijpt de samenwerking aan om vernieuwing van haar producten en diensten te bereiken. Behalve museum is het Vestingmuseum ook een monument dat onderdeel is van een Werelderfgoedsite. Daardoor is het een plek die perfect aansluit bij het erfgoedbrede karakter van de Reinwardt Academie.

Ter voorbereiding op de overname organiseerden de studenten de opening van de fototentoonstelling Male Betoni van Frans Hoeben, op 28 februari 2013. De tentoonstelling bevat een serie van ruim 30 panoramafoto’s. In Albanië legde Hoeben de bizar gevormde bunkers, die nog steeds over heel het land verspreid liggen, op de gevoelige plaat vast. Na de val van het communisme liggen de meeste bunkers er verlaten bij. Frans Hoeben laat de sporen zien van deze bijzondere militaire architectuur in het landschap.

De expositie loopt van 28 februari tot en met 5 mei 2013

Locatie
Nederlands Vestingmuseum, Westwalstraat 6, Naarden
www.vestingmuseum.nl

Delen