Speciale voorvertoning "De ontmaagding van Eva van End"

Gepubliceerd op

Op woensdag 13 februari organiseerde Kriterion i.s.m. de Filmacademie een speciale voorvertoning van "De ontmaagding van Eva van End", het speelfilmdebuut van regisseur Michiel ten Horn en scenarioschrijfster Anne Barnhoorn. De film ging op het festival in Toronto in wereldpremière en werd in januari op het Rotterdams Film Festival een van de publieksfavorieten.

Op woensdag 13 februari organiseerde Kriterion i.s.m. de Filmacademie een speciale voorvertoning van  "De ontmaagding van Eva van End", het speelfilmdebuut van regisseur Michiel ten Horn en scenarioschrijfster Anne Barnhoorn. De film ging op het festival in Toronto in wereldpremière en werd in januari op het Rotterdams Film Festival één van de publieksfavorieten.

Michiel ter Horn studeerde animatie aan de HKU en Anne Barnhoorn scenario aan de Filmacademie. Ook producent Iris Otten van Pupkin Film studeerde aan de Filmacademie. De makers zullen bij de voorpremière aanwezig zijn en onderworpen worden aan een vraaggesprek met Ernie Tee. Na afloop treedt de band awkward i op in de foyer. Djurre de Haan van awkward i stelde de soundtrack van de film samen.De film is vanaf 14 februari in verschillende filmtheaters te zien.

Met o.a. Vivian Dierickx, Jacqueline Blom, Ton Kas, Abe Dijkman en Tomer Pawlicki.

Over de film: de familie Van End is een Nederlands gezin dat gedurende twee weken een Duitse uitwisselingsstudent over de vloer krijgt. Dit heeft een dusdanige impact op de verschillende familieleden dat hun hele leven op zijn kop wordt gezet. Dit leidt tot pijnlijke, ontroerende en hilarische situaties. Ze kunnen zich met de komst van deze in alle opzichten perfecte uitwisselingsstudent, niet meer voorstellen hoe ze ooit met hun imperfecte zelf hebben kunnen leven.

Delen