Academie van Bouwkunst open tijdens Open Monumentendag

Gepubliceerd op

Op zondag 24 maart opent de Academie van Bouwkunst haar deuren voor het publiek. Het academiegebouw bestaat uit een rij 17e-eeuwse pakhuizen, een kantoor en een vergadergebouw uit 1654 van architect Willem de Keyser. Speciaal onderdeel van het programma is een workshop waar kinderen hun eigen maquette kunnen maken.

Op zondag 24 maart opent de Academie van Bouwkunst haar deuren voor het publiek. Het academiegebouw bestaat uit een rij 17e-eeuwse pakhuizen, een kantoor en een vergadergebouw uit 1654 van architect Willem de Keyser. Speciaal onderdeel van het programma is een workshop waar kinderen hun eigen maquette kunnen maken.

Architect Willem de Keyser (1603-1674) is de zoon van Hendrick de Keyser, die onder andere de Westerkerk, het Oost-Indisch huis en het praalgraf van Willem van Oranje in de Nieuwe Kerk in Delft ontwierp. In 2007 heeft architectenbureau Claus en Kaan Architecten het monumentale academiegebouw ingrijpend verbouwd.

De Open Monumentendag staat op 24 maart in het teken van het jaar 1613 waarin Amsterdam overliep van energie, creativiteit en nieuwe Amsterdammers en de stad dringend moest worden uitgebreid.

Naast een rondgang door de pakhuizen wordt ook studentenwerk tentoongesteld. Een speciaal onderdeel van het programma is een workshop waar kinderen onder begeleiding van echte architecten een maquette van hun eigen droomhuis kunnen maken.
 
Tijdstip en locatie
Zondag 24 maart 2013, van 10.00-17.00 uur, Waterlooplein 213 in Amsterdam. Gratis toegang. De academie is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Delen