AHK ondertekent Amsterdams convenant Kunst- en cultuureducatie

Gepubliceerd op

De gemeente, stadsdelen, schoolbesturen en het hoger onderwijs in Amsterdam slaan de handen ineen voor een basispakket Kunst- en cultuureducatie in het primair en speciaal onderwijs in de stad. De AHK is een van de samenwerkingspartners in het convenant dat op 20 maart werd ondertekend.

 

In het convenant spreken de partners af dat kinderen op Amsterdamse basisscholen in ieder geval één uur per week muziekles krijgen. Het Conservatorium van Amsterdam, onderdeel van de AHK, speelt hierin een belangrijke rol: het levert de expertise en verzorgt de bij- en nascholing van de nieuwe muziekdocenten. De samenwerkende partners zijn voornemens om aan alle scholen in totaal 2 tot 3 uur cultuurles te verzorgen. Naast muziekles kan het gaan om onderwijs in beeldende kunst, erfgoed, theater en dans.


Peggy Brandon, directeur Mocca, bij het ondertekende convenant

Het convenant werd woensdag 20 maart ondertekend door de gemeente Amsterdam, de stadsdelen, de besturen van ruim 200 scholen, en namens het hoger onderwijs in de stad door de AHK en UvA-HvA. De ondertekening vond plaats tijdens de jaarlijkse themadag Cultuureducatie in Amsterdam, georganiseerd door Mocca, het Amsterdamse expertisecentrum op het gebied van cultuureducatie.

Delen