Anna Aarts en Cynthia Schoorl winnen aanmoedigingsprijs MediaCultuur 2013

Gepubliceerd op

Met hun lessenserie 'Cyborg You' hebben Anna Aarts en Cynthia Schoorl, vierdejaarsstudenten van de Academie voor Beeldende Vorming, een aanmoedigingsprijs gewonnen bij de uitreiking van de MediaCultuurprijs 2013.

 

Ruim 150 studenten van zeven opleidingen Docent beeldende kunst en vormgeving woonden de uitreiking in het Stedelijk Museum Amsterdam bij. Zij volgden in hun opleiding een module MediaCultuur, waarin zij lesmateriaal voor leerlingen in het voortgezet onderwijs ontwierpen. De beste vijftien lessenseries werden genomineerd voor de MediaCultuurprijs 2013. Een vakjury bestaande uit Minke Kampman en Jo-Anneke Van Der Molen selecteerde hieruit de uiteindelijke prijswinnaars.

De hoofdprijs was voor Hella Duijs en Roel Donkers van ArtEZ, voor hun lessenserie De Wereld In Je Broekzak. Anna Aarts en Cynthia Schoorl, die namens de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten meedongen, wonnen met hun lessenserie Cyborg You een aanmoedigingsprijs.

De MediaCultuurprijs maakt deel uit van het project MediaCultuur: Kunst als mediacoach, dat als doel heeft om kunstdocenten op te leiden in het ontwikkelen en geven van mediawijze kunstlessen. Kunstdocentenopleidingen uit het hbo werken daarbij samen met Nederlandse (media)kunstinstellingen om 'mediawijsheid' onderdeel te maken van de kunstvakken in het onderwijs. Het project staat onder leiding van Emiel Heijnen van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Jaarlijks wordt de beste lessenserie bekroond met de MediaCultuurprijs. De voorgaande twee edities werden gewonnen door studenten van de Academie voor Beeldende Vorming van de AHK: in 2011 door Rianne Sponselee en Soraya Welvaart; in 2012 door Marloes de Vries en Sarah van den Bosch.

De winnende lessenseries zullen toegevoegd worden aan de website MediaCultuur.net, zodat docenten deze kunnen gebruiken in hun kunstlessen.

Delen