Internationaal succes voor tromboneklas CvA

Gepubliceerd op

Het eerste internationale succes voor de trombone-afdeling van het Conservatorium van Amsterdam is een feit: de klas heeft o.l.v. Pierre Volders de prestigieuze Emory Remington Competition gewonnen. Als prijs mag de tromboneklas een volledig concert verzorgen op het International Trombone Festival 2013, dat van 26 t/m 29 juni plaatsvindt in Columbus, Georgia.

Het eerste internationale succes voor de trombone-afdeling van het Conservatorium van Amsterdam is een feit: de klas heeft o.l.v. Pierre Volders de prestigieuze Emory Remington Competition gewonnen. De Emory Remington Competition is een van de competities die jaarlijks georganiseerd worden door de International Trombone Association. Deze ensemblecompetitie heeft een hoog niveau: tromboneklassen van de grote conservatoria van de wereld nemen eraan deel, zoals de Juilliard School of Music, Musikhochschule Hannover en het Curtis institute etc. Als prijs mag de tromboneklas van het CvA een volledig concert verzorgen op het International Trombone Festival 2013, dat van 26 t/m 29 juni plaatsvindt in Columbus, Georgia.

Ook zijn er persoonlijke successen behaald: CvA-student Marijn Migchielsen is een van de finalisten in de Donald Yaxley Bass Trombone Competition, ook georganiseerd door de International Trombone Association. CvA-student Rommert Groenhof is runner-up. Beiden studeren bij Ben van Dijk. De finale wordt gehouden tijdens het International Trombone Festival.

Delen