Oudstudent Niels van Koevorden wint publieksprijs Go Short

Gepubliceerd op

Niels van Koevorden (Lichting 2010) heeft op het Nijmeegse filmfestival Go Short de publieksprijs in de wacht gesleept. Hij won met zijn film Ik Stond Erbij.

Niels van Koevorden (Lichting 2010) heeft op het Nijmeegse filmfestival Go Short de publieksprijs in de wacht gesleept. Hij won met zijn film Ik Stond Erbij.

Go Short is een vijfdaags festival voor de korte film met onder andere een selectie van de beste recente Europese films. Tijdens de eerste vier festivaldagen werd aan de festivalbezoekers gevraagd om de films die in de competitie meededen te beoordelen.

Op het laatste moment nam 'Ik stond erbij" (By Her SIde) de koppositie over. De prijsuitreiking vond plaats op zondag 17 maart 2013. 

"Ik stond erbij" gaat over drie jonge mannen die vader worden. Ze leven toe naar de geboorte van hun eerste kind en proberen zich voor te bereiden op wat komen gaat. Wat is hun rol als man tijdens de zwangerschap en hoe houden ze zich staande tijdens de bevalling? Deze film laat de moeders buiten beeld en kijkt enkel naar de vaders op het moment dat het leven hen bijna letterlijk overvalt.

Regisseur Niels van Koevorden over de film: 'Op een dag vroeg ik me af hoe het zou zijn om vader te worden. Ik kon er me weinig bij voorstellen, maar wat ik zeker wist is dat het moment waarop je voor het eerst je eigen vlees en bloed zou zien overweldigend moest zijn. Uit die gedachte is ‘Ik stond erbij’ ontstaan.

De film is overigens ook geselecteerd voor het full frame documentary filmfestival dat in april plaatsvindt in Durham (GB). 

Special mention
Sam de Jong kreeg een special mention van de Breaking Shorts studentencompetitiejury voor zijn film Magnesium. Uit het juryrapport: "De jury was gepakt door de toestand van het centrale karakter, het rauwe camerawerk, geluid en montage. We hebben elke slag van het hart van het personage gevoeld. De film heeft ons geboeid van begin tot eind."

Delen