Ruim 1800 bezoekers in Academie van Bouwkunst tijdens Open Monumentendag

Gepubliceerd op

Tijdens de eerste editie van de Open Monumentendag Amsterdam bezochten ruim 1800 bezoekers het 17e-eeuwse academiegebouw aan het Waterlooplein. Voor de jonge bezoekers werd een workshop georganiseerd waar ze hun droomhuis konden bouwen.


De eerste Open Monumentendag 2013 stond in het teken van 400 jaar grachtengordel. In het 17-eeuwse gebouwencomplex van de Academie van Bouwkunst, dat bestaat uit een reeks pakhuizen en een belendend kantoorpand ontworpen door architect Willem de Keijser (1603-1674), met o.a. een auditorium en een fraaie binnentuin, werden ruim 1800 bezoekers rondgeleid. Een speciaal onderdeel van het programma was een workshop waar kinderen onder begeleiding van een echte maquettemeester hun eigen droomhuis konden bouwen.

Amsterdam anno 2413
Tot en met donderdag 28 maart is in de monumentale hal van het Stadsarchief Amsterdam een grote maquette te zien van academiestudenten die een toekomstscenario ontwierpen voor de stad Amsterdam in jaar 2413, precies 800 jaar nadat met de aanleg van de grachtengordel van start werd gegaan. De maquette is een van de eindresultaten van een winterworkshop voor academiestudenten over de Amsterdamse grachtengordel: The Amsterdam Canal District: The Next 400 Years.

Openingstijden
Het Stadsarchief Amsterdam is geopend dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 17.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur. Toegang gratis.

Delen