Drie alumni genomineerd voor Wim Sonneveldprijs

Gepubliceerd op

Het Amsterdams Kleinkunst Festival heeft dit jaar haar 26ste editie. Tijdens het Concours om de Wim Sonneveldprijs wordt gezocht naar nieuw aanstormend kleinkunsttalent. Drie AHK-alumni staan in de halve finale: Sophie Wolke, Yentl Schieman en Christine de Boer.

Tijdens de Halve Finalistentournee spelen zes halve finalisten in kleine theaters door het hele land. Zo krijgen zij de kans om te schuren en te schaven aan hun zelfgeschreven programma. Op 14 april strijden zij in het DeLaMar Theater om een plekje in de finale op 22 april. Wil jij hen komen aanmoedigen? Reserveer dan kaarten via Delamar.nl.Sophie Wolke (foto: Astrid Verhoef)

Sophie Wolke
Sophie Wolke studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde daarna de master Theaterzanger aan de Theaterschool. Tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival speelt zij haar soloprogramma Viva el zapato.

 
Yentl & De Boer (foto: Astrid Verhoef)

Yentl Schieman en Christine de Boer
Yentl en Christine studeerden af aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie. Voor het concours spelen zij hun programma De mensen.

Meer informatie: Facebook.com/amsterdamskleinkunstfestival

CvA-popdocent wint Annie M.G. Schmidt-prijs
Tijdens het festival is tevens de Annie M.G. Schmidt-prijs uitgereikt voor het beste theaterlied van het afgelopen seizoen. CvA-popdocent Nico Brandsen won deze prijs voor het nummer Vinkeveen.

Delen