Duurzaam films maken

Gepubliceerd op

De Nederlandse Filmacademie organiseerde in het kader van het Film and Science Festival Amsterdam, een masterclass over duurzaam filmmaken. De masterclass vond plaats op 19 april en kwam tot stand in samenwerking met Green Film Making Competition en vond plaats in EYE.

De Nederlandse Filmacademie organiseerde in het kader van het Film and Science Festival Amsterdam, een masterclass over duurzaam filmmaken. De masterclass vond plaats op 19 april en kwam tot stand in samenwerking met Green Film Making Competition en vond plaats in EYE. 

Speciaal voor geïnteresseerde studenten van de  Filmacademie, HKU en UvA kwamen twee pioniers op het gebied van 'green film making' aan het woord: Michael Geidel (Green Film Initiative, Duitsland) en Mathieu Tronquit (Ecoprod, Frankrijk).

De ontwikkelingen in Frankrijk en Duitsland gaan snel. Fondsen stimuleren duurzaam film maken op verschillende manieren, variërend van belonen met extra middelen tot aanbieden van trainingen en begeleiden van producties die duurzamer willen werken. 

Meer informatie over Green Film Making. 

 

Delen