Franz Rodenkirchen Artist in Residence bij master Film

Gepubliceerd op

Van mei tot oktober van dit jaar is script consultant Franz Rodenkirchen als Artist in Residence verbonden aan de Nederlandse Filmacademie. Hij onderzoekt recente uitdagingen op het gebied van het traditionele scenarioschrijven.

Van mei tot oktober van dit jaar is script consultant Franz Rodenkirchen als Artist in Residence verbonden aan de Nederlandse Filmacademie. Hij onderzoekt recente uitdagingen op het gebied van het traditionele scenarioschrijven.

Door afnemende financieringsmogelijkheden en een groeiende behoefte voor filmprojecten om het publiek te definiëren, krijgen filmmakers te maken met vele uitdagingen om hun projecten om te zetten in films. De manier waarop filmprojecten worden geëvalueerd en gefinancierd is nog gebaseerd op een traditioneel idee van scenarioschrijven, terwijl steeds meer filmmakers hun projecten niet vinden passen binnen dit traditionele proces.

In zijn aanstelling zal Rodenkirchen deze bevindingen, die voortvloeien uit zijn werk als script consultant voor Europese arthouse films, als uitgangspunt nemen voor zijn onderzoek. Hij zal een onderzoeksgroep opzetten met een selecte groep studenten, masterstudenten begeleiden die werken aan de ontwikkeling van alternatieve vormen van filmische vertelling en lesgeven over onderwerpen gerelateerd aan zijn onderzoek.
 
De kick-off voor de Artist in Resicence-periode van Frans Rodenkirchen is een openbare lezing die hij geeft op 7 mei, van 19.30-21.30 aan de Filmacademie, getiteld Different times, different scripts. Or: how can we write cinema. De lezing is onderdeel van de Master of Film Lecture Series. Aanmeldformulier voor de lezing.

Delen