Ilrish Kensenhuis wint ECHO Award

Gepubliceerd op

Ilrish Kensenhuis, vierdejaarsstudent aan de Opleiding Theaterdocent, heeft een ECHO Award gewonnen, de landelijke stimuleringsprijs voor niet-westers allochtoon talent in het hoger onderwijs. Kensenhuis, van Creools-Surinaamse origine, studeert in juli 2013 af aan de Theaterschool.

Ilrish Kensenhuis, vierdejaarsstudent aan de Opleiding Theaterdocent, heeft een ECHO Award gewonnen, de landelijke stimuleringsprijs voor niet-westers allochtoon talent in het hoger onderwijs. Kensenhuis, van Creools-Surinaamse origine, studeert in juli 2013 af aan de Theaterschool.

Ilrish Kensenhuis zet haar studieloopbaan in voor het bereiken van haar ideaal: de ontwikkeling van multicultureel jongerentheater op hoog artistiek niveau en de talentontwikkeling van jongeren in de grootstedelijke multiculturele context.

In haar derde studiejaar regisseerde zij de voorstelling Don't Call Me Urban, gespeeld door jongeren van het interculturele theaterproject Jong RAST. Deze voorstelling ging over outcasts die opgroeien in een grote stad, geïnspireerd door recente ontwikkelingen in steden als Londen en Parijs. Dit jaar krijgt Don't Call Me Urban een vervolg met haar afstudeervoorstelling Ik was acht en ik voetbalde, die Ilrish maakt in samenwerking met drie amateurspelers met Marokkaanse, Nederlands/Turks-Koerdische en Bosnische roots.

ECHO Awards
Ilrish Kensenhuis wint met de ECHO Award een summercourse aan UCLA, the University of California Los Angeles in de Verenigde Staten. Op woensdag 17 april 2013 werden de prijswinnaars bekendgemaakt; naast een Award voor een hbo-student werden prijzen uitgereikt aan een wo-student en een extra prijs voor een bèta-techniek-student. 

Kensenhuis is de derde student van de AHK die een ECHO Award in de wacht sleept. In 2008 werd de prijs gewonnen door Beri Shalmashi, alumna van de Nederlandse Filmacademie, en in 2005 door Yomi Hitijahubessy van de opleiding Moderne Theaterdans. Vorig jaar behaalde George Tobal, afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie, een finaleplaats. 

Lees ook het interview met Ilrish Kensenhuis uit 2012 over haar voorstelling Don't Call Me Urban

Delen