'Magnesium' inzending Studenten Oscar

Gepubliceerd op

De eindexamenfilm 'Magnesium' is de Nederlandse inzending voor Student Academy Award in de categorie Buitenlandse Studentenfilm. Naar verwachting zal de Academy for Motion Picture Arts en Sciences eind april de nominaties bekendmaken.

De eindexamenfilm 'Magnesium' is de Nederlandse inzending voor Student Academy Award in de categorie Buitenlandse Studentenfilm. Naar verwachting zal de Academy for Motion Picture Arts en Sciences eind april de nominaties bekendmaken.

Met 'Magnesium' studeerde Sam de Jong in 2012 af aan de Filmacademie. Tijdens het Nederlands Film Festival ontving hij voor 'Magnesium' de Tuschinski Award voor Beste Afstudeerfilm van 2012. De film werd toen tevens bekroond met de Dioraphte Award voor Beste Scenario, geschreven door Shady El-Hamus (scenario, 2012). Eerder won de film de KNF Prijs voor Beste Filmacademie Productie. Voor de productie van de film waren Beau van Assem (productie, 2012), Marloes de Rijke (productie 2012) en Alexander Van Damme (productie 2012) verantwoordelijk.

De film gaat over een jonge getalenteerde turnster die vlak voor een belangrijk kwalificatietoernooi staat. In de aanloop naar haar laatste kans om de absolute top te bereiken, gebeurt er iets dat haar leven voorgoed zal veranderen.

Eindexamenfilms van de Filmacademie werden in het verleden negen maal genomineerd voor deze prestigeuze prijs. In 1990 sleepte regisseur Mike van Diem de Studenten Oscar in de wacht voor de eindexamenfilm 'Alaska'.

Delen