Nieuw Amsterdams Kinderkoor treedt op tijdens inhuldiging koning Willem-Alexander

Gepubliceerd op

Een aantal leerlingen van het Nieuw Amsterdams Kinderkoor (NAK), kinderkoor in residence van het CvA, zingt op 30 april tijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander in de Nieuwe Kerk. Een selectiekoor bestaande uit kinderen van zes jaar en ouder zingt een lied op tekst van Herman van Veen op een bijzonder moment in de ceremonie, als Willem Alexander net koning is geworden.

Een aantal leerlingen van het Nieuw Amsterdams Kinderkoor (NAK), kinderkoor in residence van het CvA, zingt op 30 april tijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander in de Nieuwe Kerk, samen met drie gezelschappen die de rijke ensemblecultuur in Nederland vertegenwoordigen: Amsterdam Sinfonietta, het Nederlands Blazers Ensemble en het Nederlands Kamerkoor. De vaste organist van de Nieuwe Kerk, Bernard Winsemius, verleent eveneens zijn medewerking.

Onder leiding van dirigenten Caro Kindt en Sofia Gioldasi, studente koordirectie aan het CvA, en met medewerking van Eline Welle, studente zang aan het CvA, en het Matangi Quartet zingt een selectiekoor bestaande uit kinderen van zes  jaar en ouder een lied op tekst van Herman van Veen op een bijzonder moment in de ceremonie, als Willem Alexander net koning is geworden.

Delen