Nieuwe choreografie van Ted Brandsen en live streaming project Nationale Balletacademie bij Assemblée Internationale 2013

Gepubliceerd op

Ted Brandsen, artistiek directeur van Het Nationale Ballet, maakt voor vier afstuderende studenten van de Nationale Balletacademie een nieuwe choreografie. De première vindt plaats op 30 april in Toronto, tijdens de Assemblée Internationale 2013. Daarnaast werkt de Nationale Balletacademie mee aan een bijzonder live streaming project van de choreografen Michael Schumacher en Shaun Amyot.

Ted Brandsen, artistiek directeur van Het Nationale Ballet, maakt voor vier afstuderende studenten van de Nationale Balletacademie een nieuwe choreografie. De première vindt plaats op 30 april in Toronto, tijdens de Assemblée Internationale 2013, georganiseerd door Canada’s National Ballet School.Daarnaast werkt de Nationale Balletacademie mee aan een bijzonder live streaming project van de choreografen Michael Schumacher en Shaun Amyot. Dit project is een afstudeervoorstelling van Dave van Roon, student van de Opleiding Techniek en Theater van de Theaterschool.

Live streaming project
Choreografen Shaun Amyot en Michael Shumacher maken samen een nieuwe choreografie getiteld Stream. Shaun Amyot werkt met de dansers van alle deelnemende opleidingen aan de Assemblée Internationale2013 in Toronto, terwijl Michael Schumacher simultaan in Amsterdam met de dansers van de Nationale Balletacademie werkt. Vanuit het Danstheater in de Theaterschool worden de dansers live gestreamd naar het toneel in Toronto, waar zij via videoprojectie samen met de dansers in Toronto deel uitmaken van de choreografie. In het Danstheater van de Theaterschool zien we de beelden uit Toronto. Het live steaming project is een afstudeervoorstelling van Dave van Roon, student van de Opleiding Techniek en Theater van de Theaterschool. Daarnaast werken de tweedejaarsstudenten Hendrik Walther, Thomas Lloyd en Bauke Moerman mee aan dit project.

Dit bijzondere project  kunt u bijwonen op 3 en 4 mei in het Danstheater van de Theaterschool in Amsterdam. U kunt online kaarten reserveren. Klik op de datum van uw keuze en volg de instructies: 

Choreografie Ted Brandsen in Toronto
De nieuwe choreografie Verge van Ted Brandsen gaat op 30 april in Toronto in première. De choreografie wordt gedanst door de afstuderende dansers van de Nationale Balletacademie Nancy Burer, Jessica Xuan, Nathan Brhane en Daniel Montero. Deze vier dansers zijn volgend jaar te bewonderen in de Junior Company van Het Nationale Ballet. Verge is ook te zien in de eindvoorstelling van de Nationale Balletacademie Dansers van Morgen op 27 en 28 juni 2013 in de Stadsschouwburg, Amsterdam.

Assemblée Internationale 2013 (AI 13)
Studenten en stafleden van negentien internationale dansopleidingen zijn in Toronto uitgenodigd voor onder meer lessen, optredens en forums. Naast de Nationale Balletacademie van de Theaterschool nemen de volgende opleidingen deel:

 • Canada’s National Ballet School (Toronto)
 • The Australian Ballet School (Melbourne)     
 • National Ballet School (Havana)
 • Codarts dance department (Rotterdam)   
 • New Zealand School of Dance (Wellington)
 • L’École supérieure de Ballet du Québec (Montréal)   
 • Palucca Schule (Dresden)
 • EESA/CPD de l’Institut del Teatre (Barcelona)   
 • Paris Opera Ballet School
 • The School of The Hamburg Ballet       
 • The Royal Ballet School (London)
 • Houston Ballet Academy           
 • The Royal Danish Ballet School (Copenhagen)
 • John Cranko Schule (Stuttgart)           
 • Canada’s Royal Winnipeg Ballet School
 • The Juilliard School (New York)           
 • San Francisco Ballet School

 Ga voor meer informatie naar de website van de AI 2013.

Verge by Ted Brandsen - photography: Antoinette Mooy

Delen