Reinwardt-studenten doen mee aan De week van het lege gebouw

Gepubliceerd op

Vijf studenten van de Reinwardt Academie en gastdocent Frank Altenburg doen mee aan De week van het lege gebouw. De week is van 30 mei t/m 3 juni en wordt georganiseerd door de Academie van Bouwkunst. Studenten en docenten van opleidingen op het gebied van erfgoedstudies, architectuur, stedenbouw en vastgoed ontwikkelen in een leegstaand gebouw in Den Haag ideeën voor de herbestemming ervan.

Vijf studenten van de Reinwardt Academie en gastdocent Frank Altenburg doen mee aan De week van het lege gebouw. De week is van 30 mei t/m 3 juni en wordt georganiseerd door de Academie van Bouwkunst. Studenten en docenten van opleidingen op het gebied van erfgoedstudies, architectuur, stedenbouw en vastgoed ontwikkelen in een leegstaand gebouw in Den Haag ideeën voor de herbestemming ervan. 

De deelnemers gaan tekenen, rekenen, plannen en debatteren. Kernvraag is hoe het voormalige Europol-gebouw, een monumentaal rijksgebouw, opnieuw te programmeren is en hoe alle disciplines - erfgoed, ontwerp, vastgoed, planning, bouw - hiermee omgaan.

De insteek van de studenten en docent van de Reinwardt Academie is om het voormalige Europol-gebouw vooral als cultuurhistorisch artefact, als drager van herinneringen en verhalen, als ‘personage’ te benaderen; en van daaruit betekenissen te genereren. Hoe kan met het tot leven brengen van het verhaal van het gebouw meerwaarde worden gecreëerd?

De studenten krijgen inzicht in het vraagstuk van hergebruik en herbestemming van onroerend erfgoed en maken kennis met verschillende invalshoeken op de omgang met dit erfgoed.

Blijf op de hoogte via de Facebookpagina van de Week van het lege gebouw.

Delen