Rudy Stroink over toekomst stedenbouw

Gepubliceerd op

Op donderdag 25 april vindt de eerste lezing plaats van de nieuwe reeks Capita Selecta 'Urbanism Now and Next'. Projectontwikkelaar Rudy Stroink presenteert zijn agenda voor de ontwikkeling van stedenbouw in de huidige crisis en richt zich in het bijzonder op de nieuwe generatie stedenbouwkundig ontwerpers.


Op uitnodiging van Arjan Klok, hoofd van de masteropleiding Stedenbouw van de Academie, zijn in de maanden april en mei verschillende professionals te gast die zullen spreken over de ontwikkelingen in de stedenbouw en reflecteren op de relatie tussen ontwikkelaars en stedenbouwkundig ontwerpers.

Capita Selecta
De Academie van Bouwkunst biedt enkele malen per jaar een lezingenreeks aan waarin wordt ingegaan op thematische, actuele onderwerpen op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur in binnen- en buitenland. Deze Capita Selecta-lezingen zijn openbaar en mede bedoeld voor geïnteresseerden van buiten de Academie.

Programma
Rudy Stroink (25.04), Jan Rotmans (02.05), Rients Dijkstra (16.05), RUIMTEVOLK met Judith Lekkerkerker en Sjors de Vries (23.05) en ZUS met Kristian Koreman en Elma van Boxel (30.05).

Tijdstip en locatie
Donderdag 25 april, aanvang 20.00 uur, in de Hoge Zaal van de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213 in Amsterdam. De voertaal is Engels, tenzij anders aangegeven. Toegang is gratis. Reserveren is niet mogelijk. Geen toegang na aanvang.

Delen