Studenten Docent Beeldende kunst en vormgeving en Docent muziek in Upload TV

Gepubliceerd op

Studenten van de Academie voor Beeldende Vorming en de opleiding Docent muziek van het Conservatorium van Amsterdam voeren in opdracht van het VPRO-programma Upload TV een online performance uit. De studenten hebben onder begeleiding van vakdocenten een week lang geëxperimenteerd met iPads, videocamera's en conferentiesoftware.

Studenten van de Academie voor Beeldende Vorming en de opleiding Docent muziek van het Conservatorium van Amsterdam voeren in opdracht van het VPRO-programma Upload TV een online performance uit. De studenten hebben onder begeleiding van vakdocenten een week lang geëxperimenteerd met iPads, videocamera's en conferentiesoftware.

Upload TV is een interactieve tv-show over de impact van online video en de verhalen achter de YouTube-hits. De VPRO heeft de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten benaderd om een online performance te maken rond het thema muziek en internet, dat centraal staat in de uitzending van 26 april. Studenten van de Academie voor Beeldende Vorming en de opleiding Docent muziek hebben een korte performance ontworpen die ingaat op de singer-songwriter-cultuur op internet en die tevens commentaar geeft op allerlei andere vormen van typisch internetgedrag.

De samenwerking tussen beide AHK-opleidingen is een vervolg op het project met sample- en remixkunstenaar Eboman, die in 2012 als Artist in Residence te gast was bij de AHK. De opleidingen werkten toen samen binnen het thema technologie en interdisciplinariteit.

Delen