Theaterschool-alumni Yentl & De Boer winnen Wim Sonneveldprijs

Gepubliceerd op

Het kleinkunstenaarsduo Yentl & De Boer heeft tijdens de 26e editie van het Amsterdams Kleinkunst Festival de Wim Sonneveldprijs gewonnen. Yentl Schieman en Christine de Boer studeerden af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie.

Het kleinkunstenaarsduo Yentl & De Boer heeft tijdens de 26e editie van het Amsterdams Kleinkunst Festival de Wim Sonneveldprijs gewonnen. Yentl Schieman en Christine de Boer studeerden af aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie.


Yentl & De Boer (foto: Astrid Verhoef)

Tijdens de finale in het DeLaMar Theater overtuigden Yentl en De Boer de jury met hun programma De Mens. De jury prees het gedurfde optreden van de theatermaaksters: 'Ze experimenteren, en zijn niet bang als iets mislukt.' Yentl & De Boer wonnen tevens de publieksprijs, uitgereikt door presentator en oud-winnaar Onno Innemee.

De drie finalisten - Yentl & De Boer, José Schuringa en Cortijn Tonkes - zijn van 7 tot en met 11 mei te zien tijdens de Finalistenweek in Theater Bellevue. Vanaf september maken zij een tournee door het land.

In de halve finale van het concours strandde een andere alumna van de AHK Sophie Wolke, afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam en de master Theaterzanger/Singer-performer van de Theaterschool.

zie ook
www.amsterdamskleinkunstfestival.nl

Delen