Vier studenten Beeldende Vorming en Kunsteducatie op congres Former West

Gepubliceerd op

Op het onlangs gehouden congres Former West in Berlijn werd de AHK vertegenwoordigd door vier studenten. Marieke de Wit en Orselle Wijma van de Academie voor Beeldende Vorming en Nathalie Roos en Gieneke Spoelstra van de master Kunsteducatie namen deel aan een speciaal programma voor internationale studenten.

 

Het internationale kunstcongres Former West is een achtdaags evenement rond nieuwe ontwikkelingen in kunst en theorie. Voor de speciale programmaonderdelen waar de vier AHK-studenten aan deelnamen waren 180 internationale studenten uitgenodigd.

Former West is een langlopend internationaal onderzoeks-, educatie-, publicatie- en tentoonstellingsproject, waarin vanuit de hedendaagse kunst en theorie een kritische blik wordt geworpen op de recente mondiale geschiedenis van na 1989. Het project poogt nieuw licht te werpen op de rol van kunst in een veranderende mondiale cultuur.

Tijdens het congres van dit jaar waren er onder andere presentaties van Boris Groys, Homi Bhabha, Aernout Mik, Rabih Mroué en Irit Rogoff.

Zie voor meer informatie www.formerwest.org.

Delen