Aafje Terwey hoofd bachelor Filmacademie

Gepubliceerd op

Aafje Terwey is per 1 september a.s. aangesteld als hoofd Bachelor van de Nederlandse Filmacademie. In deze nieuwe functie is zij, in nauwe samenwerking met de studieleiders, verantwoordelijk voor de kwaliteit en de samenhang van het bachelorcurriculum.


In haar huidige functie als adjunct-directeur bij de Theaterschool is Aafje Terwey verantwoordelijk voor o.a. de onderwijsondersteunende afdelingen en studenten- en personeelszaken.

Terwey is sinds 1993 werkzaam bij de Theaterschool. Zij was onder meer stafdocent, artistiek leider van de Opleiding Productie Podiumkunsten en hoofd van de afdeling Scenografie, Techniek en Productie. Van juli 2012 tot april 2013 was zij waarnemend directeur van de Theaterschool.

Bart Römer, directeur Filmacademie: “Wij zijn blij met de komst van Aafje. Voor de Filmacademie is haar aanstelling een belangrijke stap in de realisering van onze ambities. Aafje zal daar met haar ervaring en expertise een belangrijke bijdrage aan gaan leveren.”

Aafje Terwey: "Ik zie het als een enorme uitdaging om mijn ervaring nu in te gaan zetten voor die andere kunstvorm waarbij vele disciplines samenwerken om verhalen te vertellen: film."

Terwey is bestuurslid van de Stichting Fondsen de Theaterschool.

Delen