ITs Festival Amsterdam 2013

Gepubliceerd op

Van vrijdag 21 juni t/m vrijdag 28 juni 2013 staan de theaters in de binnenstad van Amsterdam weer in het teken van het International Theatre School Festival Amsterdam. Jonge, afstuderende podiumkunstenaars van de Theaterschool en studenten uit binnen én buitenland presenteren zich aan een divers publiek bestaande uit reguliere theaterliefhebbers, castingbureaus, programmeurs, productiehuizen en pers.

Van vrijdag 21 juni t/m vrijdag 28 juni 2013 staan de theaters in de binnenstad van Amsterdam weer in het teken van het International Theatre School Festival Amsterdam. Jonge, afstuderende podiumkunstenaars van de Theaterschool en studenten uit binnen én buitenland presenteren zich aan een divers publiek bestaande uit reguliere theaterliefhebbers, castingbureaus, programmeurs, productiehuizen en pers.

Dat het op de opleidingen van de Theaterschool barst van de creativiteit bewijzen de verschillende voorstellingen op het ITs Festival van en met studenten van de Mime Opleiding, de Regie Opleiding, de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie,  de Opleiding Productie Podiumkunsten  de Opleiding Techniek en Theater, de SNDO en de Opleiding Moderne Theaterdans.  Bovendien stellen de afstudeerders Scenografie zich voor in de tentoonstelling 'An Exhibition', met werk dat zij in de afgelopen vier jaar tijdens hun studie maakten.

Een weerzien met het artistieke team van 'Een poppenhuis'
Het afstudeerjaar van de Amsterdamse Toneelschool& Kleinkunstacademie presenteert met een bijzondere eindvoorstelling: 'De Bosjes', geregisseerd door Maren E. Bjørseth. Maren is in 2012 afgestudeerd aan de Regie Opleiding en won vorig jaar de ITs Ton Lutz Award voor de meest veelbelovende afstuderende regisseur. Haar interpretatie van Henrik Ibsens 'Een poppenhuis' maakte diepe indruk.Dit jaar werd ze gevraagd de voorstelling van de afstudeerders van de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie te regisseren. Het Noorse stuk 'De Bosjes'  van Jesper Halle heeft nooit eerder in Nederland gespeeld. Een primeur.

De scenografie van 'De Bosjes' is van Marjolijn Brouwer, afgestudeerd aan de opleiding Scenografie. Marjolijn was vorig jaar de ontwerper van het onvergetelijke toneelbeeld van 'Een poppenhuis'. De productieleiding is in handen van Sanne Liebregts. Sanne was ook voor de productie verantwoordelijk van 'Een poppenhuis' en is afgestudeerd aan de Opleiding Productie Podiumkunsten.

Een overzicht van de afstudeervoorstellingen van de Theaterschool vindt u op: www.theaterschool.nl/agenda

Het complete programma van het ITs Festival vindt u op www.itsfestivalamsterdam.com

Delen