Lezing Rijksadviseur Rients Dijkstra

Gepubliceerd op

Op donderdag 16 mei spreekt Rients Dijkstra (Rijksadviseur voor Infrastructuur en Stad) over het nationale perspectief op de ontwikkelingen in de stedenbouw in de derde aflevering van de lezingenreeks Capita Selecta 'Urbanism Now and Next'.

Op donderdag 16 mei spreekt Rients Dijkstra (Rijksadviseur voor Infrastructuur en Stad) over het nationale perspectief op de ontwikkelingen in de stedenbouw in derde aflevering van de lezingenreeks Capita Selecta 'Urbanism Now and Next'.

Ir. Rients Dijkstra is hoofd-architect van het in Rotterdam gevestigde architectenbureau 'Maxwan Architects and Urbanists'. Dijkstra heeft eerder gewerkt bij de ArchitectenCie en OMA. In 1993 heeft hij een ontwerp gemaakt voor het masterplan Leidsche Rijn bij Utrecht. Dijkstra heeft ook het masterplan Leiden Central Station gemaakt en recent heeft zijn bureau de opdracht gewonnen voor het ontwikkelen van ontwerpuitgangspunten voor de Ring Antwerpen.

Capita Selecta: Urbanism Now and Next
De Academie van Bouwkunst biedt enkele malen per jaar een Capita Selecta lezingenreeks aan waarin wordt ingegaan op thematische, actuele onderwerpen op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur in binnen- en buitenland. Op uitnodiging van Arjan Klok, hoofd van de masteropleiding Stedenbouw van de Academie, worden in de maanden april, mei en juni verschillende professionals uitgenodigd om te spreken over ontwikkelingen in de stedenbouw en de relatie tussen ontwikkelaars en stedenbouwkundig ontwerpers. De titel van de reeks is 'Urbanism Now and Next'.

Tijdstip en locatie
Donderdag 16 mei mei, aanvang 20.00 uur, in de Hoge Zaal van de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213 in Amsterdam. De voertaal is Engels, tenzij anders aangegeven. Toegang is gratis. Reserveren is niet mogelijk. Geen toegang na aanvang.

Programma
Rients Dijkstra (16.05), RUIMTEVOLK met Judith Lekkerkerker en Sjors de Vries (23.05) en ZUS met Kristian Koreman en Elma van Boxel (06.06).

Delen