Reinwardt-studenten organiseren Festival Op de Bres

Gepubliceerd op

Studenten van de Reinwardt Academie kregen carte blanche voor de programmering van Festival Op de Bres. Het is voor het eerst dat Cultuurcompagnie Noord-Holland, initiatiefnemer en organisator van het festival, samenwerkt met externe programmeurs. De studenten van de minor Cultureel Ondernemen brengen hun kennis van cultureel ondernemen in de praktijk door een aantrekkelijk programma te bedenken, te promoten en uit te voeren.Festival Op de Bres is een cultureel festival op de Stelling van Amsterdam tijdens het Pinksterweekend van 18 t/m 20 mei. De studenten willen het publiek op een vernieuwende manier kennis laten maken met militair erfgoed. Ze verzorgen de programmering, marketing en promotie van het Fort aan de St. Aagtendijk, één van de festivallocaties. Fort aan de St. Aagtendijk is een groot militair bouwwerk dat gewoonlijk niet toegankelijk is voor publiek.

Programmering Fort aan de St. Aagtendijk
Het fort wordt verhuurd aan Stichting Fortpop als oefenruimte voor bands. De Reinwardt-studenten gaan een samenwerking aan met Fortpop. Op Fort aan de St. Aagtendijk kan men elke dag genieten van livemuziek. Voor de bezoeker die het leuk vindt om zelf muziek te maken is er op zaterdag een jamsessie. Daarnaast is er voor de jonge bezoekers het Klieder Kladder Café waar kinderen kunnen dansen en schilderen op muziek. Daarnaast zijn er activiteiten zoals een mini fotoshoot, schminken en kinderworkshops.

Het programma van Festival Op de Bres

Delen