Studenten maken duurzame theatervoorstelling ‘Peggy Pickit ziet het gezicht van God’

Gepubliceerd op

Het lichtontwerp van de productie is volledig gemaakt met LED-verlichting. Op 30 mei is er voor de voorstelling een demonstratie en gesprek over de mogelijkheden en ontdekkingen rond het gebruik van LED-licht.

De studenten Hilde Tuinstra (Regie), Felipe González Cabezas en Daphne Karstens (beiden Scenografie) studeren af met de voorstelling Peggy Pickit ziet het gezicht van God. De voorstelling doet mee aan de Duurzaamheidsweek van de AHK.

“Het was een catastrofe. Een totale ramp.” Caro en Martin Komen ontnuchterd terug van zes jaar lange toewijding in een Afrikaanse kliniek. Frank maakt carrière en heeft met zijn vrouw Liz een kind. De twee stellen zijn hecht bevriend, maar ze krijgen niet het weerzien waar ze zich op verheugden. Tijdens hun gesprek over het ‘donkere continent’ krijgen vervlogen dromen, gebroken hoop en existentiële angsten de overhand.

Tijd: 28 mei t/m 1 juni 2013, 20.30-21.45 uur
Locatie: de Theaterschool, grote zaal, Jodenbreestraat 3
Reserveren en meer informatie

Speciale voorstelling met LED-licht pioniers
Donderdag 30 mei van 19.00-19.45 uur is er voor de voorstelling een demonstratie en gesprek met de makers en de LED-lichtleveranciers. Het artistieke team zet voor hun gehele lichtplan LED-licht in. De regisseur, licht-, kostuum- en decorontwerper van de voorstelling lichten hun keuzes toe. Ze spreken met de leveranciers Flashlight/Lightco, Rolight en Controllux over de mogelijkheden en ontdekkingen rond het gebruik van LED-licht. Het gesprek vindt plaats onder leiding van Peter de Kimpe en met Nico Bink als gastheer.

Duurzaamheidsweek
Van maandag 27 t/m vrijdag 31 mei 2013 is het Duurzaamheidsweek op de AHK. Bekijk het programma van de Duurzaamheidsweek

Delen