Studenten van Academie van Bouwkunst ontwerpen grenslandschap

Gepubliceerd op

Studenten en oud-studenten van de Academie van Bouwkunst presenteren tijdens het evenement Grensland|Borderland op 14 juni in Fort Lillo (België) hun ontwerponderzoek naar het Nederlands-Belgische en Nederlands-Duitse grenslandschap.


'Wat nu als we de grens niet langer als het einde van het land zien, maar als het begin ervan?' Die vraag vormde het uitgangspunt van de studie Grenslandschap en het Onderzoeksprogramma ‘De Grens als Vertrekpunt’. De resultaten hiervan worden op 14 juni 2013 gepresenteerd en be­discussieerd tijdens het GrensEvent waar onderzoekers en ontwerpers nieuwe ontwerpen presenteren en discussiëren over de betekenis en toekomst van het grensland van Nederland-België en Nederland-Duitsland. GrensEvent wordt georganiseerd door landschapsarchitect Mark Eker en de Radboud Universiteit. Publicist Bas Heijne treedt op als moderator.

Tijdens het GrensEvent presenteren studenten en oud-studenten van de Academie hun ontwerponderzoek naar het grenslandschap. Onder de deelnemers zijn student Hein van Lieshout (Architectural Things) i.s.m. Bureau Stijn de Weerd (oud-student) en Jorryt Braaksma en Claire Laeremans (LAMA Landscape Architects), beiden studeerden vorig jaar af aan de masteropleiding Landschapsarchitectuur.

Meer informatie
GrensEvent vindt plaats op vrijdag 14 juni 2013, 10.00-17.00 uur, in Fort Lillo, België (onder voorbehoud). Download de flyer. Klik hier om je aan te melden. Studenten krijgen korting op de entreeprijs.

Delen