Academie geopend tijdens Dag van de Architectuur

Gepubliceerd op

Tijdens de Dag van de Architectuur op 23 juni zullen in Amsterdam circa veertig gebouwen hun deuren openen voor het publiek. Ook de Academie van Bouwkunst is geopend en biedt een workshop architectuur voor geïnteresseerde studenten en de workshop 'Bouw je droomhuis' voor kinderen.

Tijdens de Dag van de Architectuur op 23 juni zullen in Amsterdam circa veertig gebouwen hun deuren openen voor het publiek. Ook de Academie van Bouwkunst is geopend en organiseert een architectuurworkshop. Kinderen zijn welkom voor de workshop 'Bouw je droomhuis'.

Overweeg je na je hbo- of hts-studie een studie architectuur, stedenbouw of landschapsarchitectuur? De Academie van Bouwkunst is dé plek in Nederland waar architecten en andere ontwerpers interdisciplinair worden opgeleid. In het historische gebouwencomplex (1654) in het centrum van Amsterdam, dat in de 17e eeuw gebruikt werd als aalmoezeniershuis en later als pakhuis, is tijdens de Dag van de Architectuur iedereen welkom.

Programma
Op de Dag van de Architectuur organiseert de Academie twee workshops: een architectuurworkshop en een workshop voor kinderen die hun droomhuis kunnen bouwen. Onze studievoorlichters staan klaar om vragen over de masteropleidingen te beantwoorden. In het academiegebouw worden de inzendingen voor Archiprix 2013 - de prijs voor de beste afstudeerprojecten van Nederlandse ontwerpopleidingen - tentoongesteld en in de kantine wordt een 'archibroodje' gesmeerd.

Dag van de Architectuur
De Dag van de Architectuur is een evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd door ARCAM (Architectuurcentrum Amsterdam) en de BNA (Bond van Nederlandse Architecten). Bezoekers kunnen architectonische parels bezichtigen die doorgaans niet voor publiek toegankelijk zijn. De dag draait om nieuwe of toekomstige ontwerpen, onbekende plekken en rafelranden. Op het programma staan lezingen, excursies, rondleidingen, workshops, kinderactiviteiten en meer. Zie www.dagvandearchitectuuramsterdam.nl voor het volledige programma.

Tijdstip en locatie
Zondag 23 juni 2013, gebouw geopend van 10.00-17.00 uur, Waterlooplein 213 in Amsterdam. De workshops vinden plaats tussen 11.00-16.00 uur. Toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig.

De Academie is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Delen