Even voorstellen... Ad Welleman

Gepubliceerd op

Per 1 september volgt Ad Welleman, solotrompettist bij het Nederlands Philharmonisch Orkest, Wim van Hasselt op als hoofdvakdocent. Hij is lid van Het Nederlands Blazers Ensemble en speelt regelmatig bij het ASKO-Schönbergensemble, het Nieuw Ensemble en bij tal van Nederlandse symfonieorkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest.

Per 1 september volgt Ad Welleman, solotrompettist bij het Nederlands Philharmonisch Orkest, Wim van Hasselt op als hoofdvakdocent. Ad Welleman studeerde trompet aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij John Taber en Peter Masseurs en volgde lessen bij Armando Ghitalla, Roger Voisin, Phil Smith en William Vacchiano in de Verenigde Staten. Hij is tevens lid van Het Nederlands Blazers Ensemble. Ook speelt hij regelmatig bij het ASKO-Schönbergensemble, het Nieuw Ensemble en bij tal van Nederlandse symfonieorkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest. Verder speelt hij  in koperensembles van het NedPho en het KCO Brass. Als solist trad hij op met diverse orkesten in werken van  Hertel, J.S. Bach, Haydn, Ligeti, Neruda en Sjostakovitsj.

Delen