Oud-student Marc van Uchelen overleden

Gepubliceerd op

Marc van Uchelen (scenario en regie fictie, Lichting 1996) is zondag 2 juni jl. op 42-jarige leeftijd overleden.

 

Marc werd in 1992 toegelaten tot de Filmacademie en studeerde af met de eindexamenfilm Buenos Aires, Here We Come over een Nederlandse SS-er die door de bevrijding van Nederland de grip op zijn leven kwijt raakt.

Marc behoorde tot dezelfde lichting als regisseurs Martin Koolhoven en Lodewijk Crijns.

Hoewel Marc diverse (korte) films en commercials regisseerde, was hij bekender als acteur. Als tiener speelde hij een belangrijke rol als de jonge Anton Steenwijk in de Oscar-winnende boekverfilming De Aanslag van Fons Rademakers.

Ook speelde hij onder meer in vijf films van regisseur Eddy Terstall, waaronder Hufters & Hofdames en Rent-a-Friend. Onlangs speelde Marc nog kleine rollen in de serie Divorce en de film Boven is het stil van regisseur Nanouk Leopold.

In 2011 regisseerde en co-produceerde hij de speelfilm Webcam.

Delen