Prijzenregen voor Theaterschoolstudenten op ITs Festival

Award Show met prijswinnaars

Gepubliceerd op

Op de laatste avond van het ITs Festival zijn maar liefst drie prijzen uitgereikt aan studenten van de Theaterschool. Olivier Diepenhorst, afstuderend aan de Regie Opleiding, heeft de ITs Ton Lutz Award gewonnen met zijn voorstelling Berenice. De ITs NORMA Dance Award is gewonnen door Ivan Ugrin, van de opleiding Moderne Theaterdans. ITs hITs on Tour prijs ging naar Julie Solberg van de Mime Opleiding en Yannick van de Velde & Tom van Kalmthout afstuderend aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie.

Op de laatste avond van het ITs Festival zijn maar liefst drie prijzen uitgereikt aan studenten van de Theaterschool. Olivier Diepenhorst, afstuderend aan de Regie Opleiding, heeft de ITs Ton Lutz Award gewonnen met zijn voorstelling Berenice. De ITs NORMA Dance Award is dit jaar gewonnen door Ivan Ugrin, danser aan de opleiding Moderne Theaterdans. ITs hITs on Tour prijs ging dit jaar naar Julie Solberg van de Mime Opleiding en Yannick van de Velde & Tom van Kalmthout van de Amsterdamse Toneelschool&
Kleinkunstacademie.

Olivier Diepenhorst wint ITs Ton Lutz Award
De ITs Ton Lutz Award, de prijs voor de beste regie, in gewonnen door Olivier Diepenhorst met de voorstelling Berenice. De jury van de ITs Ton Lutz Award schreef in zijn rapport: “Deze regisseur heeft een verhaal te vertellen, hij daagt het publiek uit na te denken en stimuleert zijn acteurs tot wonderbaarlijk, emotioneel spel. De jury herkent een groot talent in hem en een belofte voor de toekomst.” Diepenhorst, student aan de Regie Opleiding, wint € 3.500,- aan prijzengeld, te besteden aan de verdere ontplooiing van zijn talent en een begeleidingstraject op maat t.w.v. € 2.000,- aangeboden door Cultuur-Ondernemen. Bovendien wordt de voorstelling opnieuw geprogrammeerd in het Compagnietheater.

ITs NORMA Dance Award uitgereikt aan Ivan Ugrin
Terug op ITs: een award voor de beste danser! De ITs NORMA Dance Award is dit jaar gewonnen door Ivan Ugrin, danser aan de opleiding Moderne Theaterdans. De jury schreef: “Ugrin is een sterke performer met het podium als natuurlijke habitat. Hij beweegt zich schijnbaar moeiteloos in verschillende danstalen en zet de vele mogelijkheden van zijn lichaam in om zowel de theatrale als fysieke aspecten van de voorstelling te dragen. Scène na scène toonde hij een volwassenheid waarmee hij ons het stuk inzoog.” Ugrin gaat er vandoor met € 2.000,- aan prijzengeld, beschikbaar gesteld door het NORMA fonds, te besteden aan de eigen ontwikkeling als danser.

ITs hITs on Tour gewonnen door Julie Solberg en Yannick van de Velde & Tom van Kalmthout
Theaterzaken Via Rudolphi was in 2011 zo aangenaam verrast over de voorstellingen die zij op ITs zagen dat ze besloten The Best of ITs On Tour in het leven te roepen, dit jaar omgedoopt tot ITs hITs on Tour. Een geweldige kans voor de jonge makers om hun werk aan een groot en landelijk publiek te tonen. De twee Theaterschool-voorstellingen die in het najaar langs maar liefst 17 theaters gaan touren onder de naam ITs hITs on Tour zijn: Thinking no longer means anymore than checking at each moment whether one can indeed think door Julie Solberg van de Mime Opleiding en Rundfunk? door Yannick van de Velde & Tom van Kalmthout van de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie.

De jury 2013 bestond uit:
?ITs Ton Lutz Award: Cees Debets, Karim Ameur, Marc Wortel, Simon van den Berg en Anniek Pheifer?; ITs Krisztina de Châtel Award: Luuk van Eijk, Jasper Weck, Anita van Dolen en Suzy Blok?; Kemn-A-ward: Tijn Docter, Susan Visser en Leonie Luttik
?ITs hITs on Tour: Maarten van der Cammen en Marie-Anne Rudolph; ITs Playwriting Award: Arthur Schmidt, Casper Vandeputte en Berthe Spoelstra?; ITs Parade Parel: Christiaan Mooij, Marcus Azzini, Viktorien van Hulst en Marie-Anne Rudolphi; ITs Guest Award: Cees de Graaff, Selma Spahic en Wouter van Ransbeek; Norma Dance Award: Cecilia Moisio, Thomas Falk en Marcelle Schots

De Theaterschool feliciteert de winnaars van harte!

affiche van de voorstelling Berenice

Wrotan

Delen