Sedrig Verwoert wint Eurovision Young Dancers

Gepubliceerd op

Sedrig Verwoert, student aan de opleiding Jazz- en Musicaldans, heeft de 13e editie van Eurovision Young Dancers gewonnen in Gdansk, Polen. Met het dansen van de choreografie "The 5th Element" van Marco Gerris en de finale tegen Felix Berning won Sedrig Verwoert de titel 'Young Dancer of the Year 2013'.

Sedrig Verwoert, student aan de opleiding Jazz- en Musicaldans, heeft de 13e editie van Eurovision Young Dancers gewonnen in Gdansk, Polen. Met  het dansen van de choreografie "The 5th Element" van Marco Gerris en de finale tegen Felix Berning won Sedrig Verwoert de titel 'Young Dancer of the Year 2013'.

In een spannende avond  in de Baltic Opera  in Gdansk presenteerden jonge talenten uit tien Europese landen op vrijdag 14 juni een eigen solo en dansten samen in een groepschoreografie. De jury bestaande uit Krzysztof Pastor, Nadia Espiritu en Cameron McMillan besloot dat Sedrig Verwoert de winnaar is van Eurovision Young Dancers 2013.

De competitie wordt op 23 juni uitgezonden op Nederland 2 bij NTR Podium.

zie ook
'Ik begon als jongen en eindigde als man' - Interview met Sedrig Verwoert uit 2011

foto: EBU / Elena Volotova

foto: EBU / Elena Volotova

Delen