Christopher Powney benoemd tot artistiek directeur Royal Ballet School Londen

Gepubliceerd op

Christopher Powney, huidig artistiek leider van de Nationale Balletacademie volgt met ingang van april 2014 directeur Gailene Stock van de prestigieuze Royal Ballet School te Londen op.

Christopher Powney, huidig artistiek leider van de Nationale Balletacademie volgt met ingang van april 2014 directeur Gailene Stock van de prestigieuze Royal Ballet School te Londen op.

Powney, van geboorte Brit, leidt sinds 2010 de klassieke dansafdeling van de Theaterschool. Gedurende deze periode is de opleiding enorm gegroeid en inmiddels de onbetwiste topopleiding voor ballettalent in Nederland.

Jan Zoet, directeur van de Theaterschool: "Wij zijn Christopher meer dan erkentelijk voor zijn fantastische prestaties en bezielende leiding, maar dit is een fantastische kans voor hem om op één van de topscholen van de wereld zijn carrière te vervolgen. Gelukkig is er voldoende tijd tussen nu en april volgend jaar om naar een opvolger van internationaal niveau te zoeken."

Powney was onder meer verantwoordelijk voor de oprichting van de Amsterdam International Summer School, een jaarlijkse, bijzonder intensieve cursus met internationale gastdocenten. Mede op voordracht van Powney accepteerde Hans van Manen, een van ’s werelds meest invloedrijke choreografen, onlangs de titel van ‘beschermheer’ van de Nationale Balletacademie. Zijn meest recente wapenfeit is de start van de Junior Company. In deze duurzame samenwerking met het Nationale Ballet te Amsterdam worden twaalf studenten klaargestoomd voor het grote podium.

Artistiek directeur Ted Brandsen van Het Nationale Ballet is sinds kort artistiek adviseur van de Nationale Balletacademie. Ted Brandsen: "Ik heb alle vertrouwen in Christopher. Hij gaat een van de beste scholen in de wereld leiden. Hij heeft in de laatste drie jaar het niveau van de Nationale Balletacademie op wereldniveau gebracht. De intensieve samenwerking die onder zijn leiding begonnen is wordt voortgezet."

Hans van Manen en Christopher Powney

Delen