Inschrijving gestart voor Europese masteropleiding Landschapsarchitectuur

Gepubliceerd op

Met ingang van het studiejaar 2013-2014 kunnen tweede en derdejaars studenten van de masteropleiding Landschapsarchitectuur zich aanmelden voor de European Master in Landscape Architecture (EMiLA), een uitwisselingsprogramma van vijf opleidingen voor landschapsarchitectuur in Europa.

Met ingang van studiejaar 2013-2014 kunnen tweede en derdejaars studenten van de masteropleiding Landschapsarchitectuur zich aanmelden voor de European Master in Landscape Architecture (EMiLA), een uitwisselingsprogramma van vijf opleidingen voor landschapsarchitectuur in Europa. 

EMiLA biedt studenten landschapsarchitectuur de mogelijkheid om het vak landschapsarchitectuur in de Europese context te leren kennen en om onderwijservaring in het buitenland op te doen. Doel hiervan is meer inzicht te verwerven in de belangrijke Europese thema’s voor landschapsarchitectuur en de verschillende benaderingen van het vak te leren kennen. Studenten leren hoe politieke verschillen binnen Europa het landschap beïnvloeden en verwerven inzicht in de samenwerking op het terrein van grensoverstijgend landschap. 

EMiLA is een gezamenlijk uitwisselingsprogramma van vijf opleidingen voor landschapsarchitectuur in Europa. Deze opleidingen zijn Ecole Nationale Supérieure de Paysage (Versailles), Fakultät fur Architektur und Landschaft, Leibniz Universität (Hannover), Academie van Bouwkunst Amsterdam, Universitat Politècnica de Catalunya (Barcelona) en Edinburgh College of Art, University of Edinburgh. 

Studenten volgen twee keer een semester aan twee opleidingen naar keuze. Actuele informatie over het programma en toelichting is te vinden op de website www.emila.eu. Onderdeel van het programma is ook een 10-daagse Summer School op locatie en een e-learningprogramma via de website van EMiLA. Afgestudeerde studenten krijgen naast hun masterdiploma van de Academie van Bouwkunst een supplement 'European Master in Landscape Architecture'. 

Informatie en aanmelden
Voor informatie over het opleidingsprogramma en de aanmeldingsprocedure kun je contact opnemen met Marieke Timmermans, hoofd opleiding Landschapsarchitectuur van de Academie van Bouwkunst Amsterdam, via marieke.timmermans@ahk.nl

Delen