Authentic Boys Artist in Residence bij master Kunsteducatie

Gepubliceerd op

Het internationale kunstenaarscollectief Authentic Boys is vanaf september 2013 als Artists in Residence verbonden aan de master Kunsteducatie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. De residency geeft de masterstudenten de kans om kennis te maken met een vernieuwende artistieke praktijk en inzicht te krijgen in interdisciplinaire maakprocessen.

 

In de hedendaagse kunstpraktijk en in het kunstvakonderwijs wordt interdisciplinair samenwerken steeds belangrijker. Authentic Boys verbinden in hun werk verschillende kunstdisciplines met elkaar en verkennen de grenzen tussen film, beeldende kunst en theater. Hun specifieke werkwijze zal een inspiratiebron vormen voor de studenten en zal hen stimuleren op een geheel eigen manier hun eigen educatieve programma’s te ontwikkelen. Het omgaan met diversiteit in de kunsteducatie staat in de samenwerking centraal; daarnaast is er aandacht voor cultureel ondernemerschap.

Als internationaal collectief met maatschappelijk relevante kunstprojecten sluiten Authentic Boys goed aan bij de zogeheten altermoderne kunsteducatie, een actueel onderzoeksthema van het lectoraat Kunst en cultuureducatie van de AHK, waar de master Kunsteducatie aan verbonden is.

Op het programma staan diverse workshops, lezingen en masterclasses, die ook bij te wonen zijn door docenten van de vier docentenopleidingen aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (Beeldende kunst en vormgeving, Dans, Muziek en Theater) en door alumni van de master Kunsteducatie. De residency wordt in maart 2014 afgesloten met een performance door eerstejaarsstudenten van de master, als onderdeel van het Symposium Skills 21 v2.0. De master is in 2014 samenwerkingspartner voor dit jaarlijkse symposium van het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA). Tijdens het symposium zullen de resultaten van de residency ook publiekelijk onder de aandacht gebracht worden.

Over Authentic Boys
Authentic Boys is een internationaal artiestencollectief bestaande uit de performers Gregory Stauffer en Johannes Dullin (Genève/Berlijn) en de filmmakers Boris van Hoof en Aaike Stuart (Rotterdam/Berlijn). De groep is steeds op zoek naar manieren om intuïtief en reflectief de directe omgeving te benaderen. Humor is daarbij een belangrijk middel om het alledaagse in een ander perspectief te plaatsen en toeschouwers bewust op een ander spoor te zetten. Hun gevarieerde werk omvat onder andere performances (Natural Fiction Circus), video's en installaties (Tribal Man) en fotoseries (Rehearsing Revolution), en is te zien in theaters, artcentra en filmfestivals.

Het Artist In Residence (AIR) programma is een programma van het lectoraat Kunstpraktijk en artistieke ontwikkeling in samenwerking met de verschillende instituten van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Resultaten van het AIR-programma worden in- en extern onder de aandacht gebracht door middel van het periodiek tijdschrift ON AIR.

Meer informatie
Master Kunsteducatie
Artist in Residence-programma
Website Authentic Boys

Foto Aad Hoogendoorn

Delen