Capita Selecta Sustainist (Re)Design #3

Gepubliceerd op

Wat betekent de ‘nieuwe’ context van het sustainisme voor professionals in erfgoed en het ontwerpdomein? Is er een nieuwe betekenis van het lokale aan het ontstaan? De derde lezing van de Sustainist (Re)Design-reeks verkent hoe het debat over gebouwd erfgoed vermaatschappelijkt en verschuift van conservering en monumenten, naar herprogrammering en het creëren van maatschappelijke betekenis.


Sustainism - een concept van AHK Artist in Residence Michiel Schwarz die deze Capita Selecta lezingenreeks heeft geprogrammeerd - is een nieuw perspectief gebaseerd op maatschappelijke en ecologische duurzaamheid, connectiviteit, sociale initiatieven en lokale verbindingen. De lezingen vormen een inleiding op het perspectief van het sustainisme en een verkenning van de implicaties ervan voor erfgoedvraagstukken en het ontwerpdomein.

PLACE MAKING: Redesigning cultural heritage in the sustainist era
Gastsprekers tijdens de derde lezing op donderdag 26 september, aanvang 20.00 uur, zijn Frank Strolenberg en Paul Meurs. Frank Strolenberg is programmaleider van het Nationaal Programma Herbestemming. De discussie wordt geopend door Paul Meurs, partner bij SteenhuisMeurs BV en hoogleraar Restauratie aan de TU Delft. Michiel Schwarz modereert.

Tijdstip en locatie
Donderdag 26 september, aanvang 20.00 uur, in de Hoge Zaal van de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213 in Amterdam. De voertaal is Engels, tenzij anders aangegeven. Toegang is gratis. Reserveren is niet mogelijk. Na aanvang lezing geen toegang.

Bekijk het volledige programma.

Delen