Filmacademie ondertekent samenwerkingsovereenkomst met Beijing Film Academy

Gepubliceerd op

Bart Römer, directeur van de Nederlandse Filmacademie, heeft op dinsdag 24 september in Beijing een memorandum of understanding getekend met de Beijing Film Academy. De samenwerking met de filmschool uit Beijing zal zich richten op het opzetten van gezamenlijke projecten voor studenten van beide filmscholen en het uitwisselen van docenten.

Bart Römer, directeur van de Nederlandse Filmacademie, heeft op dinsdag 24 september in Beijing een memorandum of understanding getekend met de Beijing Film Academy. De samenwerking met de filmschool uit Beijing zal zich richten op  het opzetten van gezamenlijke projecten voor studenten van beide filmscholen en het uitwisselen van docenten.

Römer maakt deel uit van de handelsmissie van burgemeester Van der Laan die Beijing bezoekt in het kader van de Beijing Design Week waar Amsterdam gaststad is. Amsterdam onderhoudt banden met zusterstad Beijing; het doel van de handelsmissie is het uitbreiden van de economische betrekkingen tussen beide steden. Film is verder een van de speerpunten van het beleid van de gemeente Amsterdam.

De Beijing Film Academy is enige filmschool in China en vormt met ruim tweeduizend studenten de grootste filmschool in Azië. Bekende alumni zijn Zhang Yimou en Chen Kaige. China is de snelst groeiende filmmarkt ter wereld en vormt met een box office van $ 2,7 biljoen in 2012 de grootste filmmarkt na de VS.

Delen