Open Call workshop Argentijnse theaterregisseur Vivi Tellas

Vivi Tellas

Gepubliceerd op

Maak tijdens de workshop ‘Family Theatre’ kennis met de werkwijze van de Argentijnse regisseur Vivi Tellas. Haar werk heeft in de afgelopen dertig jaar een sterke invloed gehad op de theater en performance kunst in Buenos Aires. Meld je voor 27 september aan voor deze unieke kans om te werken met deze inspirerende persoonlijkheid.

 

Masteropleiding DasArts en Theater Frascati bieden van 29 okt t/m 3 november 2013 een groep jonge makers de mogelijkheid om te werken met theatermaker Vivi Tellas. Gedurende de sessie werken de deelnemers met een of meerdere eigen familieleden aan een korte presentatie. Deze vindt plaats op zondag 3 november in Frascati.

Tellas is een Argentijnse theaterregisseur en curator met een focus op ‘onbedoeld theater’. Ze vindt theatraliteit buiten het theater: op straat, in de familie en in winkelcentra. In ‘Family Theatre’ worden de ‘grote theatrale thema’s’ in een familiegeschiedenis zoals liefde, dood, geheimen, teleurstelling en frustratie onderzocht door een groep Nederlandse jonge theatermakers én hun familieleden. Is familie het eerste theater waar we optreden? Gedragen familieleden zich hetzelfde binnen als buiten de familie? Is dat acteren? Waarom hebben verschillende familieleden andere versies van gebeurtenissen?

Presentatie herfstsemester DasArts
Vivi Tellas is dit herfssemester ook gastdocent bij de DasArts. Tijdens het block geeft de Argentijnse theatermaker de workshop ‘Found theatre and the urban readymade’. 'Urban readymade' definieert ze alsvolgt: bestaande voorwerpen (mensen, evenementen en plekken) worden theatraal door er op een bepaalde manier naar te kijken en door ze op een specifieke wijze te kaderen. De studenten tonen op 22 oktober 2013 een aantal korte werken die zijn ontstaan tijdens het volgen van haar workshop.  

DasArts en Frascati

De workshop is een samenwerking tussen DasArts en Theater en Productiehuis Frascati dat een traditie heeft van zogenaamde “Frascati Sessies”. Dit zijn workshops voor jonge, professionele kunstenaars. Ervaren, vaak internationale theatermakers delen er hun ervaring tijdens korte werkperiodes. De sessies zijn niet enkel een gelegenheid om kennis te maken met een specifieke praktijk en visie op theater en kunst, het zijn ook ontmoetingsplekken voor collega-makers met uiteenlopende achtergronden.

Praktische info en aanmelden

  • De workshop vindt plaats van 29 oktober tot en met 3 november in Frascati (Amsterdam) en wordt afgesloten met een eindpresentatie op zondag 3 november.
  • De voertaal van de sessie is Engels (voor de familieleden die als performers meedoen is dit geen voorwaarde).
  • Voor deelname vragen we een eigen bijdrage van 45 euro (voor koffie, thee en een broodmaaltijd per dag).


Je kunt je aanmelden door uiterlijk 27 september een korte motivatiebrief en CV te sturen aan Nadja van der Weide. Er wordt een selectie gemaakt uit de aanmeldingen. Als je vragen hebt kun je contact opnemen met Nadja van der Weide (nadja.vanderweide@ahk.nl).

Delen