Oud-student Niels van Koevorden genomineerd voor NFF Debuutprijs

Gepubliceerd op

Niels van Koevorden (lichting2010) is genomineerd voor de Filmprijs van de Stad Utrecht voor zijn film Ik Stond Erbij. Op de openingsavond van het Nederlands Film Festival op 25 september reikt de burgemeester van Utrecht, Aleid Wolfsen, de Filmprijs uit aan de winnaar.

 

De jury noemt de film:

Een film met een zeer originele invalshoek. 
De documentaire over de geboorte van drie kinderen toont alleen de vaders. Alleen zij komen in beeld met hun voorbereidingen, fantasieën, angsten en steun aan de moeders. De jury vindt het knap dat de regisseur het vertrouwen heeft kunnen winnen om de vaders te kunnen filmen op zeer emotionele momenten - zelfs tijdens de geboorte -. De jury vindt het een ontroerende en moedige productie. 

De Filmprijs van de Stad Utrecht is de prijs voor de beste debuutfilm van het festival. De jury bestaat uit Gülsah Dogan (regisseur), Lex Veerkamp (festivalprogrammeur, producent en publiciteitsmanager) en Joris Oprins (regisseur). Zij werden door het college van burgemeester en wethouders benoemd als leden van de onafhankelijke jury 2013. Op de openingsavond van het NFF op 25 september reikt de burgemeester van Utrecht, Aleid Wolfsen, de Filmprijs uit aan de winnaar. Deze prijs bestaat uit een beeld van kunstenaar Joost van den Toorn en een geldbedrag van € 5.000,-. 

Van Koevorden won eerder in het jaar al verschillende prijzen voor zijn film. Ik Stond Erbij is gemaakt met het geld dat Niels won met de Documentaire Wildcard voor zijn afstudeerfilm Winterslaap in Lukomir.

 

Delen