Prijzen voor project alumni op Netherlands Production Platform

Gepubliceerd op

Op zaterdag 28 september zijn de winnaars van het Netherlands Production Platform bekend gemaakt. Het project 'Monk' geschreven door oud-studente Roosmarijn Roos Rosa de Carvalho (scenario, 2012) en te regisseren door Ties Schenk (regie, 2005) viel tweemaal in de prijzen.

 

Aan 'Monk' werd zowel de Binger Jury Award als de Cam-a-Lot/Filmmore Cinema Emerging Talent Award toegekend.

Uit het jury rapport van de Binger Jury Award:
De Binger Award gaat naar een team van veelbelovende nieuwe filmmakers, die een verrassend origineel project ontwikkelen. Het project slaagt erin een heerlijk bitterzoete toon te combineren met authenticiteit. Het verhaal over een disfunctioneel gezin dat bestaat uit extreme personages, die allemaal worstelen met hun individuele crisissen en angsten is zeer onderhoudend.
De jury bestond uit Claire Launay (ARTE France Cinema); Christian Routh (Binger Filmlab); Vicky Serao (Binger Filmlab) en Gamila Ylstra (Binger Filmlab).

Uit het juryrapport van de Cam-a-Lot/Filmmore Cinema Emerging Talent Award:
Als het op het team aankomt, is er geen film die op meer vlakken ‘emerging talent’ uitstraalt. Een debuterend regisseur die werkt met een script dat ooit begon als afstudeerproject en een ervaren producent met een nieuw bedrijf. De reis van deze geweldig disfunctionele familie – hypogondrische zoon, rebelse dochter, depressieve vader, gestresste moeder – is een tocht die we allemaal mee zouden willen maken. De jury wil ook graag aanraden dat de reis naar Spanje zoveel mogelijk landen met een tax-shelter aandoet.
De jury bestond uit Roshanak Behesht Nedjad (Flying Moon Filmproduktion), Marge Liiske (Baltic Event), Dirk de Lille (Paradiso Filmed Entertainment Netherlands), Nick Roddick (Split Screen Data), Bianca Taal (International Film Festival Rotterdam) en Sandor Soeteman (Filmmore).

'Monk' wordt geproduceerd door Marleen Slot van Viking Film.

Delen