'Snow White' geselecteerd voor NFF Online Competitie

Gepubliceerd op

'Snow White' van vierdejaars regiestudent Jamille van Wijngaarden en productiestudent Wibout Warnaar is geselecteerd voor de NFF Online Competitie van het 33ste Nederlands Film Festival.

 

Tijdens het Nederlands Film Festival maken zij kans op de juryprijs en de NFF Online Competitie UPC publieksprijs. In totaal werden er tussen 5 juni en 1 augustus 176 korte films via YouTube ingezonden, waarvan er 91 zijn geselecteerd. De competitie kent de categorieĆ«n fictie, animatie, documentaire, videoclip en innovatief. 

'Snow White' werd gemaakt in het kader van de 'Language Through Lenses' competitie uitgeschreven door ELIA. Van Wijngaarden en Warnaar dienden een plan in voor een ultrakorte film met als boodschap het promoten van meertaligheid. Eind vorig jaar wonnen zij al de Prix Europa voor 'Best Video on Multilinguism by a Student'.

Op woensdag 2 oktober worden de winnaars bekend gemaakt. Stemmen voor de NFF Online Competitie UPC Publieksprijs kan tot en met maandag 30 september via de website van het Nederlands Film Festival

Delen