Twee Student Awards voor alumni Filmacademie

Gepubliceerd op

Zondagavond 29 september zijn tijdens het 33e Nederlands Film Festival de studentenprijzen uitgereikt om afgestudeerde beloftes in de schijnwerpers te zetten. De Tuschinski Award ging naar Jona Honer (regie documentaire, 2013); Layla Meijman (productie 2013) won de Filmproducenten Nederland Award.

Zondagavond 29 september zijn tijdens het 33e Nederlands Film Festival de studentenprijzen uitgereikt om afgestudeerde beloftes in de schijnwerpers te zetten. De Tuschinski Award ging naar Jona Honer (Regie documentaire, Lichting 2013). Layla Meijman (Productie, Lichting 2013) won de Filmproducenten Nederland Award.

De Tuschinski Award is voor de regisseur van de beste afstudeerfilm 2013 en bestaat uit een bedrag van € 5.000, beschikbaar gesteld door Pathé Theatres BV. Jona Honer ontving deze voor de eindexamendocumentaire IK. De documentaire gaat over Pieter, die een hersentumor heeft die zijn geheugen en emoties aantast. De jury bestond uit Michiel van Jaarsveld (voorzitter), Coco Schrijber, Chris Mouw, Joost Broeren en Leontine Coelewij.

Layla Meijman is voor de eindexamenfilm Cowboys janken ook door juryleden Hanneke Niens (KeyFilm) en San Fu Maltha (Fu Works) bekroond met de Filmproducenten Nederland Award. De prijs stimuleert jong productietalent om inhoud te geven aan het vak van producent als creatief ondernemer, motor en maker en bestaat uit een geldbedrag van € 5.000 te besteden aan een nieuwe productie. Cowboys janken ook gaat over twee achttienjarige boezemvrienden die in fragmentarische scènes van weinig woorden ontdekken dat vriendschap nooit vanzelfsprekend is.

Delen