Veiling werk Ritsaert ten Cate levert meer dan 10.000 euro op

Gepubliceerd op

De Ritsaert ten Cate Memorial Sale op donderdag 5 september heeft meer dan 10.000 euro opgeleverd. Onder leiding van veilingmeester Sijbolt Noorda werden zo'n 80 werken van de DasArts-oprichter verkocht. Het geld gaat naar het Jan Kassies Fonds en het DasArts Trust Fonds.

 

Op 5 september 2013 was het precies vijf jaar geleden dat Ritsaert ten Cate overleed. Ten Cate maakte als producent, theatermaker en beeldend kunstenaar internationaal faam met zijn Mickery Theater, dat tussen 1965 en 1991 grensoverschrijdende en grensverleggende theatervoorstellingen presenteerde. Ten Cate was de oprichter en eerste directeur van DasArts, de tweedefase-opleiding theater die sinds 2009 als DasArts - Master of Theatre is ondergebracht bij de Theaterschool.

Als beeldend kunstenaar combineerde hij verschillende materialen en technieken, variërend van assemblage tot fotocollage en "ready-mades". Veel daarvan bevindt zich nu in private en publieke collecties, zoals de vliegende zwanen Pax, Peace And Etc. in de hal van de Theaterschool.

Al zijn overige werk werd op 5 september aangeboden in een niet-commerciële verkoping, met als doel om Ritsaerts nagelaten werk onder de mensen te brengen, bij vrienden thuis, en niet verstoft in een opslag.

Onder leiding van Sijbolt Noorda, voormalig bestuurslid van DasArts en Mickery, werden zo'n 80 werken verkocht voor een bedrag van ruim 10.000 euro. Het geld komt ten goede aan het Jan Kassies Fonds en het DasArts Trust Fonds. Beide fondsen hebben tot doel talentvolle studenten van de Theaterschool (resp. DasArts) in staat te stellen hun studie met succes te voltooien.

Delen