Bonnie Doets wint Gouden Zwaan 2013

Gepubliceerd op

Danseres Bonnie Doets, afgestudeerd aan de Nationale Balletacademie, heeft de dansprijs de Gouden Zwaan 2013 gewonnen. Dat is bekendgemaakt tijdens de Nederlandse Dansdagen in Maastricht.

Danseres Bonnie Doets, afgestudeerd aan de Nationale Balletacademie, heeft de dansprijs de Gouden Zwaan 2013 gewonnen. Dat is bekendgemaakt tijdens de Nederlandse Dansdagen in Maastricht.

Doets danst al twintig jaar bij het Rotterdamse Scapinoballet. Ze krijgt de Gouden Zwaan voor haar grote bijdrage aan de Nederlandse dans.

De jury noemt haar 'de personificatie van talent, creativiteit, ambitie en doorzettingsvermogen'. "Haar bewegingen zijn geaard, helder en recht door zee. Ingetogen, zonder opsmuk en met een onderhuidse kracht geeft zij elke emotie in haar dans de juiste lading."

De VSCD-dansprijzen (Zwanen) zijn uitgereikt aan Bonnie Doets (Gouden Zwaan), Club Guy & Roni voor de voorstelling ‘Midnight Rising’ (meest indrukwekkende dansproductie 2013) en aan danser Medhi Walerski voor zijn rol in ‘School of Thought’ van Nederlands Dans Theater I (meest indrukwekkende dansprestatie 2013). Daarnaast werd afgelopen weekend tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen ook de Dioraphte Prijs aan Keren Levi en de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht uitgereikt aan Giulio D’Anna.

Delen