Conferentie ‘Muziek Talent Express onderzocht’

Gepubliceerd op

Op 16 november 2013 vindt de conferentie ‘Muziek Talent Express onderzocht’ plaats, georganiseerd door het lectoraat Kunst- en Cultuureducatie in samenwerking met Aslan Muziekcentrum. Het is een conferentie voor docenten, opleiders, onderzoekers en studenten die zich betrokken voelen bij het onderwerp muziekeducatie in het primair onderwijs. Deelname geschiedt op uitnodiging.

Op 16 november 2013 vindt de conferentie ‘Muziek Talent Express onderzocht’ plaats, georganiseerd door het lectoraat Kunst- en Cultuureducatie in samenwerking met Aslan Muziekcentrum. Het is een conferentie voor docenten, opleiders, onderzoekers en studenten die zich betrokken voelen bij het onderwerp muziekeducatie in het primair onderwijs.

Aslan Muziekcentrum heeft Muziek Talent Express (MTE) ontwikkeld, een doorlopende leerlijn voor muziekonderwijs voor alle groepen van de basisschool. Het sluit hiermee aan op de ideeën over pluriforme muziekeducatie, een ontwikkelings- en ervaringsgerichte praktijk van funderende muziekeducatie. De MTE slaat hiermee een brug tussen de basisscholen en de Amsterdamse muziekeducatieve voorzieningen.

Het lectoraat Kunst- en cultuureducatie heeft een monitoring- en evaluatieonderzoek uitgevoerd bij de leerlijn MTE. Tijdens de conferentie presenteren onderzoekers Jos Herfs en Ellen van Hoek de onderzoeksresultaten. Daarnaast zijn er sessies van de opleiding Docent Muziek (Conservatorium van Amsterdam), Stichting Taalvorming en Aslan Muziekcentrum. Ook vinden er muzikale optredens plaats van talenten van Aslan Muziekcentrum.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: sanne.kersten@ahk.nl

Delen