Erfgoedarena: generalist of specialist? De rol van de gemeentelijke erfgoedprofessional

Foto/project: Tet van der Donk en Saskia van der Linden
Gepubliceerd op

Gemeenten krijgen op erfgoedgebied steeds meer taken van de Rijksoverheid op hun bord. Meer taken, met minder middelen en mankracht. Maar wat voor ideeën leven er eigenlijk bij de gemeenten zelf als het om erfgoedzorg gaat?

Waarin willen zij investeren en waarin juist niet? In hoeverre zien zij de zorg voor erfgoed als hun verantwoordelijkheid? Willen ze een erfgoedgeneralist, een erfgoedspecialist of vinden zij dat de verantwoordelijkheid voor erfgoedzorg bij de burger ligt?
 
In deze Erfgoedarena praten we over de lusten en lasten van erfgoedzorg, in een tijd waarin het niet vanzelfsprekend is dat iedere gemeente een erfgoedprofessional in dienst heeft. Als zo’n erfgoedprofessional er wel is, wat is dan zijn of haar rol? Welke bevoegdheden moet hij of zij krijgen en welke skills zijn daarbij nodig?
 
Discussieer mee met:

  • Imre Vegh (moderator)
  • Sandra Jongenelen (journalist)
  • Han Bakker (intendant cultuur bij de gemeente Dordrecht)
  • Marjolein Sanderman (beleidsadviseur cultuurhistorisch erfgoed gemeente Rheden)

Tijdens deze avond wordt tijdschrift Boekman 96 met het thema 'Erfgoed: van wie, voor wie?' gepresenteerd. Sandra Jongenelen, die de inleiding van Boekman 96 heeft geschreven, verzorgt de aftrap van de avond. Traditiegetrouw wordt er afgesloten met een informele netwerkborrel.

Wat? Erfgoedarena - generalist of specialist?
Wanneer? 9 oktober 2013, 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Waar? Reinwardt Academie, Dapperstraat 315, 1093 BS Amsterdam
Contact: Pauline van der Pol, 06 4274 0001
Aanmelden: via de Reinwardt Community

Delen