Gouden Kalveren voor oud-studenten Filmacademie

Gepubliceerd op

Op vrijdag 4 oktober zijn de Gouden Kalveren, de Grote Prijzen van de Nederlandse Film 2013, uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film. Drie oud-studenten van de Nederlandse Filmacademie hebben een Gouden Kalf gewonnen.

Op vrijdag 4 oktober zijn de Gouden Kalveren, de Grote Prijzen van de Nederlandse Film 2013, uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film. Drie oud-studenten van de Nederlandse Filmacademie hebben een Gouden Kalf gewonnen. 

De jury van de Gouden Kalf Competitie 2013 onder leiding van Emile Fallaux heeft de Gouden Kalveren toegekend in de volgende categorieën: Beste Korte Film, Beste Televisiedrama, Beste Actrice Televisiedrama, Beste Acteur Televisiedrama, Beste Korte Documentaire, Beste Lange Documentaire, Beste Geluid, Beste Muziek, Beste Production Design, Beste Montage, Beste Camera, Beste Vrouwelijke Bijrol, Beste Mannelijke Bijrol, Beste Actrice, Beste Acteur, Beste Scenario, Beste Regie en Beste Film. 

De volgende Gouden Kalveren gingen naar oud-studenten:

Beste Televisiedrama
EXIT van Boris Paval Conen

Beste Production Design
Lieke Scholman voor WOLF

Beste Montage
Katharina Wartena voor BOVEN IS HET STIL

Delen