Josephine van Rheenen samen met Guy Corneille nieuwe artistieke leiding De Dansers

Gepubliceerd op

Josephine van Rheenen, afgestudeerd in 2010 aan de opleiding Docent Dans, vormt vanaf 2014 samen met Guy Corneille de nieuwe artistieke leiding van dansgezelschap De Dansers. Op 20 oktober a.s. nemen zij het stokje over van Wies Merkx tijdens een feestelijke bijeenkomst in Theater Kikker,

Josephine van Rheenen, afgestudeerd in 2010 aan de opleiding Docent Dans, vormt vanaf 2014  samen met Guy Corneille de nieuwe artistieke leiding van dansgezelschap De Dansers. Op 20 oktober a.s. nemen zij het stokje over van Wies Merkx tijdens een feestelijke bijeenkomst in Theater Kikker, Utrecht.

De Dansers is een groep van vijftien jonge kunstenaars die onder artistiek leiding van Wies Merkx in wisselende samenstelling voorstellingen maakt voor een jong publiek. De nadruk ligt hierbij op de leeftijdscategorie van vier tot veertien jaar. Het gezelschap is sinds 2009 werkzaam onder de naam De Dansers en is voortgevloeid uit het in de jaren negentig opgerichte Merkx en Dansers.

De groep speelt per seizoen ongeveer 100 schoolvoorstellingen en vrije (familie) voorstellingen. In binnen- en buitenland, op festivals, in theaters, op scholen en sinds enkele jaren ook in haar eigen theater: De Reuzenhal in de Utrechtse 'prachtwijk' Overvecht.

Voor meer info kijk op: http://www.dedansers.com

Delen