Opleidingen van de Theaterschool excelleren in Keuzegids

Gepubliceerd op

De bachelors Theater, Theaterdocent, Dans en Docent dans krijgen in de Keuzegids hbo voltijd 2014 het kwaliteitszegel topopleiding toegekend. In de gids komt de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten naar voren als beste kunsthogeschool.


De Keuzegids is een consumentengids voor scholieren die zich oriënteren op vervolgopleidingen. Hiermee kunnen ze opleidingen vergelijken. De oordelen van studenten en experts worden samen met wat feitelijke gegevens gecombineerd tot een eindscore op een schaal van 100.

Topopleidingen
De volgende opleidingen ontvangen van de Keuzegids het kwaliteitszegel, wat betekent dat ze tot de beste opleidingen van Nederland behoren. Het onderwijs binnen deze bachelors is van kwalitatief zeer hoog niveau.

De bachelor Theater staat in zijn categorie op de eerste plaats met een totaalscore van 94. De scores in dit segment van het hbo zijn overal hoog, maar deze opleiding scoort over de gehele breedte bovengemiddeld. Theaterdocent verdient met 92 punten een gedeelde derde plek in de categorie docent drama. Dans staat eveneens op een gedeelde derde plek binnen de eigen categorie met 90 punten. Docent dans scoort goed met een totaal van 76.

Ranking
De ranking is gebaseerd op de Nationale Studenten Enquête (NSE) en op de oordelen van experts. De Keuzegids wijkt af van het Elsevier-onderzoek, gepubliceerd in september, doordat het Elsevier-onderzoek geen gebruik maakte van expert-oordelen en was gebaseerd op een selectie van de vragen uit de NSE.

Bekijk de opleidingen
Dans
Docent dans
Theater
Theaterdocent

Delen