Paul Shepheard presenteert zijn boek 'How To Like Everything: A Utopia'

Gepubliceerd op

Paul Shepheard presenteert op donderdag 24 oktober zijn nieuwste boek 'How To Like Everything: A Utopia (Zero Books). Dit boek vormt de neerslag van de residency van Shepheard aan de Academie van Bouwkunst van 2005 tot 2006.

Paul Shepheard presenteert op donderdag 24 oktober zijn nieuwste boek 'How To Like Everything: A Utopia (Zero Books). Dit boek vormt de neerslag van de residency van Shepheard aan de Academie van Bouwkunst van 2005 tot 2006.

'How to like Everything' begon als een onderzoeksproject van Artist in Residence Paul Shepheard om het handelen in complexe samenhangen te bestuderen en om grip te krijgen op de onverbiddelijkheid van scheppingsprocessen. ‘Want als je iets nieuws maakt in deze wereld, dan doe je dat onvermijdelijk in de wetenschap dat de wereld al gevuld is met zowel mooie als lelijke dingen, en steeds verder gevuld raakt, en dat jouw bijdrage er maar één minuscuul onderdeel van is…’ 

Over Paul Shepheard
Paul Shepheard werkt als architect, schrijver en docent in Londen. Hij is de auteur van Artificial Love, A Story of Machines and Architecture (2003), The Cultivated Wilderness: Or, What is Landscape (1997) en What is Architecture? An Essay on Landscape, Buildings, and Machines (1994). Shepheard is een beschouwer die niet onder één noemer te vangen is en wiens integrale, maar onorthodoxe visie op architectuur ook beeldende kunst, machines en technologie omvat. 

Artist in Residence
Paul Shepheard was in het studiejaar 2005-2006 Artist in Residence bij de Academie van Bouwkunst. Het Artist in Residence (AIR)-programma is een programma van het lectoraat Kunstpraktijk en artistieke ontwikkeling in samenwerking met de verschillende instituten van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Resultaten van het AIR-programma worden in- en extern onder de aandacht gebracht door middel van het periodieke tijdschrift ON AIR.

Tijdstip en locatie
Donderdag 24 oktober 2013, aanvang 20.00 uur in de Hoge Zaal van de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213 in Amsterdam. Voertaal is Engels. Toegang gratis.

Delen