Prix Europa voor Anne Barnhoorn

Gepubliceerd op

De door de Anne Barnhoorn (oud-student en docent van de Filmacademie) geschreven De Ontmaagding van Eva van End (AVRO/Pupkin Film) heeft in Berlijn een Prix Europa uitgereikt gekregen voor Most Innovative Television Fiction Script of the Year 2013.

De door de Anne Barnhoorn (oud-student en docent van de Filmacademie) geschreven De Ontmaagding van Eva van End (AVRO/Pupkin Film) heeft in Berlijn een Prix Europa uitgereikt gekregen voor Most Innovative Television Fiction Script of the Year 2013. 

De tragikomedie volgt de nogal disfunctionele familie Van End die door de komst van de Duitse uitwisselingsstudent Veil uit haar evenwicht wordt gebracht. Het script is van de hand van Anne Barhoorn, regie Michiel ten Hoorn.

In totaal waren negen programma’s en twee online initiatieven van de NPO genomineerd voor de Prix Europa, een prestigieuze competitie voor makers en producenten. Dit jaar waren er 664 inzendingen uit 36 landen. 199 Inzendingen waren geselecteerd voor ‘Beste Europese Televisie, Radio of Online productie van het jaar’.

Delen